Tehetséggondozás - Szentmartonszikszo

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tehetséggondozás

Pályázatok

Pályázati azonosító: NTP-KNI-17-0046A „Hallottad a szót: rendületlenül” nevű NTP-KNI-17-0046-os sz. pályázat adott lehetőséget arra, hogy újra két napos kirándulást tervezzünk Budapestre. Az iskola irodalmi tehetséggondozó szakkörének tagjai szerepeltek a programban (a 6.a, a 7.Ny, a 7.A és a 8.A osztályokból).
A Petőfi Irodalmi Múzeumban egy interaktív tanórán vettünk részt, melynek talányos címe: „Ki vagyok én? Nem mondom meg…”  Felmerülnek a kérdések: Ki ne ismerné Petőfi Sándor nevét hazánkban? Lehet még újat mondani róla? A kiállítás eddig ismeretlen kéziratokkal, képekkel, személyes tárgyakkal tesz kísérletet a sikeres, fiatal költő alakjának bemutatására.  Az ördögszarvakkal megrajzolt költő személyiségét egy tehetséges fiatal múzeumpedagógus mutatta be. (A diákok okos telefonra készített alkalmazást is töltöttek le telefonjaikra, mely egyaránt tartalmaz hang és képi információt a tárlatról.) A múzeum állandó kiállítása feledhetetlen élményt adott a szakkör tagjainak.
Megvalósítottuk egy másik fontos célunkat is, hogy egy
a korosztály irodalmi tananyagához kapcsolódó - színházi előadást megnézzünk. Így esett a választásunk a Madách Színházban játszott Nyomorultak című darabra, a francia romantika egyik kiemelkedő alkotójának, Victor Hugo-nak a regényéből készült előadásra.
A pályázat lehetőséget biztosít egy kiadvány szerkesztésére is. Ezt a résztvevő diákok, a tehetséggondozó szakkör tagjainak munkáiból készítjük, melyek a kirándulás és az előadás témájához kapcsolódnak.
 A két nap alatt jártunk még az Országgyűlési Múzeumban, a Dohány utcai zsinagógában, a Szent István Bazilikában, amely Magyarország egyik legjelentősebb egyházi épülete.

Bízom benne, hogy ez a gazdag program emlékezetes marad tanítványaim számára.
       Vighné Kiss Éva tanárnő
____________________________________________________________________________________________________

Parázs a hamu alatt.

Pályázati azonosító:  TÁMOP 3.4.3-08/2-2009-00127
Elnyert támogatás: 17 521 812 Ft

Parázs a hamu alatt
című projektünkben a TEHETSÉGFEJLESZTÉShez, TEHETSÉGGONDOZÁShoz kapcsolódó tevékenységeket végzünk. Ilyen irányú továbbképzéseken vesznek részt pedagógusaink, felkészülnek és egyéni fejlesztési terveket készítenek, együttműködnek iskolákkal, szervezetekkel. Iskolai mentorálást végzünk. Versenyeket szervezünk, ezekre felkészítjük a diákokat, felzárkóztatunk. NYILVÁNOSSÁGra hozzuk munkásságukat.

 
NÉGY - ÖT MAGYAR ÖSSZEHAJOL A TEHETSÉGGONDOZÁSÉRT

Pályazat azonosítója: TÁMOP 3.4.4-TÁMOP-3.4.4/B-08/1-2009-0028

Iskolánk lelkes pedagógusai az Országos Tehetségsegítő Hálózatba bekapcsolódnak. Hálózatot fejlesztünk környezetünkben, a határon túli magyar iskolákkal. Továbbképzések, az itt megszerzett tudást mentori tevékenységgel továbbadjuk, kiadványokat készítünk, hírverést tartunk a tehetséggondozásról (TEHETSÉGNAPOK, bemutatók). Együttműködünk a médiumokkal. Adatbázist készítünk a tehetségekről. Tehetségpont lesz iskolánk. Sokszálú együttműködések jönnek létre. Fiatalok önszerveződését segítjük működtetjük.

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz